Гончарук запевнив, що ПриватБанк не повернуть Коломойському

Читать на русском
ПриватБанк не мають наміру повертати у власність олігарха і бізнесмена Ігоря Коломойського.

ПриватБанк не мають наміру повертати у власність олігарха і бізнесмена Ігоря Коломойського.

Про це заявив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, виступаючи в лондонському Королівському інституті з міжнародних справ, передає пресслужба Кабміну.

ПриватБанк виграв апеляцію в суді Лондона. Що це означає та чого чекати далі?ПриватБанк здобув перемогу в Апеляційному суді Англії і Уельсу у справі проти колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

За інформацією, на виступі перед аудиторією в Лондоні Гончаруку довелося неодноразово повторювати, що олігархи не здійснюють політичний вплив на президента України Володимира Зеленського.

«У нас є дуже чітке розуміння, у мене, у президента, уряду, що справа ПриватБанку є показовою про Україну для всього світу. Тому, звичайно, ми стоїмо на тому, що ні цей банк, ні кошти з нього не мають бути повернуті попереднім акціонерам», - заявив прем'єр.

У той же час він підкреслив, що щодо ПриватБанку у відповідь на можливі судові рішення уряд готовий до будь-якого розвитку подій.

«Уряд України, команда президента буде робити все від нас залежне, щоб цей приклад став сигналом того, що в Україні все змінилося», - додав Гончарук.

Також нагадаємо, Мінфін не має наміру сплачувати компенсацію Коломойському.

Раніше повідомлялося, Лондонський суд зобов'язав Коломойського і Боголюбова оплатити витрати ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: