В ОПУ запевнили, що не повертатимуть ПриватБанк Коломойському

Читать на русском
Україна не збирається повертати ПриватБанк його колишнім власникам - бізнесменам Ігорю Коломойському і Андрію Боголюбову.

Україна не збирається повертати ПриватБанк його колишнім власникам - бізнесменам Ігорю Коломойському і Андрію Боголюбову.

Про це йшла мова на зустрічі голови Офісу президента (ОП) Андрія Богдана з послами країн G7, повідомляє прес-служба ОПУ в середу, 23 жовтня.

Сторони акцентували окрему увагу на переговорах з Міжнародним валютним фондом, реформуванні банківського сектору і поверненні коштів із збанкрутілих банків.

«Прийнявши рішення про націоналізацію, держава вклала в ПриватБанк 155,3 млрд грн, що дозволило зберегти кошти українців. Ми вважаємо, що, хай якими будуть рішення судів, немає ніяких підстав для повернення державного ПриватБанку колишнім акціонерам», - йдеться в повідомленні.

Крім того, співрозмовники обговорили пріоритети проведення економічних реформ, співпрацю з міжнародними партнерами, міжнародними фінансовими організаціями і судову реформу в Україні.

Українська сторона поінформувала про пріоритети і подальші кроки щодо ініціатив, спрямованих на економічне зростання і поліпшення інвестиційного клімату, а також повідомила про те, що проекти законів про незаконне збагачення і анбандлінг НАК Нафтогаз України (відділення діяльності з транспортування палива) будуть розглянуті на наступному тижні.

Нагадаємо, 15 серпня повідомлялося, що ПриватБанк виграв апеляцію в суді Лондона. Апеляційний суд підтвердив законність арешту активів Коломойського і Боголюбова.

Пізніше стало відомо, що Господарський суд Києва призупинив розгляду справи ПриватБанку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: