Коломойський не зможе повернути собі ПриватБанк – НБУ

Читать на русском
Законодавство захищає права інвесторів, а у випадку з ПриватБанком таким інвестором є держава, яка придбала 100% акцій банку.

Повернення ПриватБанку Ігорю Коломойському є неможливим, оскільки в українському законодавстві прописано пряму заборону на повернення акцій націоналізованого банку колишнім власникам.

Про це повідомив у Facebook начальник управління претензійно-позовної роботи Національного банку Віктор Григорчук.

«Імперативними нормами передбачено, що після націоналізації банку держава, як новий власник, не може втратити право власності ні повністю, ні частково, навіть в разі скасування судом рішення Національного банку про виведення такого банку з ринку», - підкреслив він.

Він вказав, що законодавство захищає права інвесторів, а у випадку з ПриватБанком таким інвестором є держава, яка придбала 100% акцій банку у Коломойського в 2016 році.

Григорчук наголосив, що відповідно до законодавства України, Ігор Коломойський не може ні повністю, ні частково повернути собі ПриватБанк.

Володимир ЗеленськийПрезидент України
Зеленський пообіцяв, що монополій в Україні не будеСказано 13 вересня 2019 р.Статус обіцянки: У процесі

Як відомо, 19 грудня Шостий апеляційний адміністративний суд почне розгляд апеляції НБУ на рішення Окружного адмінсуду Києва від 18 квітня 2019 року про визнання незаконним рішення про виведення ПриватБанку з ринку.

Раніше в Нацбанку заявили про атаку з боку Коломойського.

Також нагадаємо, президент України Володимир Зеленський відреагував на заяву Коломойського про примирення з РФ.

13 вересня 2019 року президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що монополій в Україні не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: