У ВМС розповіли про стан повернутих Росією кораблів

Читать на русском
Росія фактично зіпсувала захоплені минулого року в Керченській протоці українські кораблі. Наразі вони підходять до територіальних вод України за допомогою буксирування.

Росія фактично зіпсувала захоплені минулого року у Керченській протоці українські кораблі. Наразі вони підходять до територіальних вод України за допомогою буксирування.

Про це повідомив командувач Військово-морськими силами України Ігор Воронченко в коментарі «4 каналу».

Воронченко зазначив, що кораблі підійдуть приблизно за 16 годин.

«Йде буксирування, швидкість дуже маленька. Вони своїм ходом не йдуть, росіяни їх угробили. Познімали навіть плафони, розетки і унітази. Отже, ми зараз покажемо всьому світу варварське ставлення росіян», - заявив він.

Як відомо, Росія затримала українські військові катери «Нікополь», «Бердянськ» і буксир «Яни Капу» з українськими моряками 25 листопада 2018 року. 24 українські моряки були заарештовані за звинуваченням в «незаконному перетині кордону РФ», троє з них зазнали поранень.

25 травня Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно повернути під контроль України «Нікополь», «Бердянськ» і «Яни Капу», а також 24 членів їх екіпажів.

7 вересня поточного року Україна та Росія провели обмін утримуваними особами за формулою «35 на 35». До України повернулися 24 моряки і ще 11 осіб, які за різних років були засуджені російськими судами.

У понеділок, 18 листопада, передача українській стороні трьох кораблів ВМФ, захоплених в районі Керченської протоки, відбулася.

Україна проведе експертизу переданих РФ кораблів і вимагатиме компенсацію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: