У ВМС розповіли, коли прибудуть повернені РФ кораблі

Читать на русском
Прибуття українських катерів, які напередодні були повернені Росією і прямують до материкової України, очікується 20-21 листопада.

Прибуття українських катерів, які напередодні були повернені Росією і прямують до материкової України, очікується 20-21 листопада.

Про це у коментарі УНН розповів командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко.

«Проводиться переміщення (суден - ред.). Очікування - 20-21 числа», - сказав співрозмовник агентства.

На питання про те, чи планується проведення експертизи суден, Воронченко повідомив, що було «здійснено попередній огляд».

«Експертиза проводиться відповідними експертними організаціями, які мають відповідні права на це. Вона обов'язково буде проведена, коли вони прийдуть», - додав він.

Як відомо, Росія затримала українські військові катери «Нікополь», «Бердянськ» і буксир «Яни Капу» з українськими моряками 25 листопада 2018 року. 24 українські моряки були заарештовані за звинуваченням в «незаконному перетині кордону РФ», троє з них зазнали поранень.

25 травня Міжнародний трибунал з морського права зобов'язав Росію негайно повернути під контроль України «Нікополь», «Бердянськ» і «Яни Капу», а також 24 членів їх екіпажів.

7 вересня поточного року Україна та Росія провели обмін утримуваними особами за формулою «35 на 35». До України повернулися 24 моряки і ще 11 осіб, які були за різних років засуджені російськими судами.

У понеділок, 18 листопада, передача українській стороні трьох кораблів ВМФ, захоплених у районі Керченської протоки, відбулася.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: