В Євросоюзі відреагували на повернення Росією кораблів

Читать на русском
Євросоюз очікує, що Росія забезпечить безперешкодний і вільний прохід в Азовське море, згідно з міжнародним правом.

Влада ЄС відреагувала на повернення Росією захоплених українських кораблів.

Про це повідомляє представництво ЄС в Україні у вівторок, 19 листопада.

Так, в ЄС заявили, що Росія має виконати наказ Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року і повернути захоплені військові судна Україні. ЄС досі очікує, що РФ забезпечить вільний доступ до Азовського моря.

Чому Путін вирішив повернути Україні захоплені кораблі?Вранці 17 листопада українські військові кораблі покинули окуповану Керч і вийшли в Чорне море.

«Троє українських військово-морських судна, захоплених російськими прикордонниками під час ескалації в Керченській протоці 25 листопада 2018 року, були повернуті Україні на підставі домовленості між Росією та Україною. Це сталося з великим запізненням. ЄС неодноразово підкреслював, що Росії потрібно виконувати наказ Міжнародного трибуналу з морського права від 25 травня 2019 року і повернути захоплені судна Україні», - відзначили дипломати.

Тепер Євросоюз очікує, що «Росія забезпечить безперешкодний і вільний прохід в Азовське море, згідно з міжнародним правом».

«Європейський Союз очікує, що Росія забезпечить безперешкодний і вільний прохід в Азовське море, згідно з міжнародним правом. Україна проявила конструктивний підхід для просування вперед у вирішенні конфлікту, що є наслідком актуальних питань законодавства проти України, і ми очікуємо, що Росія відповість взаємністю цим починанням подібними позитивними кроками», - додали в представництві ЄС в Україні.

Також відзначимо, Столтенберг вітає передачу Україні захоплених кораблів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: