«Газпром» скасував розміщення євробондів через ризик втратити гроші

Читать на русском
Газпром скасував заплановане цього тижня розміщення євробондів у швейцарських франках через ризик втратити гроші на тлі судових суперечок з Нафтогазом України.

«Газпром» скасував заплановане цього тижня розміщення євробондів у швейцарських франках через ризик втратити гроші на тлі судових суперечок з «Нафтогазом України».

Про це повідомило «Інтерфаксу» інформоване джерело.

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

За його словами, юристи, які займалися організацією угоди, не змогли твердо гарантувати, що залучені кошти не будуть втрачені. Він не виключив, що в разі відкриття сприятливого «вікна» компанія може і залучити фінансування найближчим часом, оскільки нова програма бондів підготовлена ​​і для неї є всі документи та інформаційні матеріали.

Наприкінці листопада «Газпром» повинен оприлюднити звіт за три квартали з МСФО. Це зажадає оновлення емісійних документів до розміщення і в такому разі вже компанія не вийде з новими бондами до кінця року.

Минулої п'ятниці «Газпром» опублікував матеріали нової програми бондів нової SPV Gaz Finance PLC з лімітом в 30 млрд євро, включаючи оновлений інформаційний меморандум.

У НАК «Нафтогаз» підтвердили інформацію про арешт євроблігацій «Газпрому» в японських ієнах.

Нагадаємо, «Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були передані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу територією України, що закінчується поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: