«Нафтогаз» домігся арешту євробондів «Газпрому» в Японії

Читать на русском
Нафтогаз домігся арешту рахунків компанії GazAsia Capital, яка випустила євробонди російського Газпрому в японських ієнах.

«Нафтогаз» домігся арешту рахунків компанії GazAsia Capital, яка випустила євробонди російського «Газпрому» в японських ієнах.

Про це повідомляється в меморандумі нового випуску єврооблігацій російської компанії.

«Нафтогаз» і «Газпром»: історія газових відносинНафтогаз і Газпром знову почали газову війну, тепер через транзит. Слово і Діло нагадало історію конфлікту двох компаній.

Рахунки арештовані в рамках виконання рішень Стокгольмського арбітражу. Йдеться про рішення суду щодо боргу «Газпрому» перед «Нафтогазом» майже на $ 3 млрд.

Як повідомлялося, судові суперечки між «Газпромом» і «Нафтогазом» не є перешкодою для укладення нового контракту на транзит газу, оскільки він повинен бути підписаний з новим оператором ГТС України.

«Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були передані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу територією України, що закінчується поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: