Судові суперечки України і Росії не заважають новим контрактам - «Нафтогаз»

Читать на русском
Судові суперечки між Газпромом і Нафтогазом не є перешкодою для укладення нового контракту на транзит газу, оскільки він повинен бути підписаний з новим оператором ГТС України.

Судові суперечки між «Газпромом» і «Нафтогазом» не є перешкодою для укладення нового контракту на транзит газу, оскільки він повинен бути підписаний з новим оператором ГТС України.

Про це заявив виконавчий директор групи «Нафтогаз» Юрій Вітренко у Facebook.

«Наявність відкритих суперечок між «Газпромом» і «Нафтогазом», а також відсутність між нами контракту на постачання газу з 2020 року є надуманими проблемами для укладення нового контракту на транзит газу. Хоча б тому, що новий контракт укладатиметься не «Нафтогазом», а з відокремленим від «Нафтогазу» оператором газотранспортної системи. Це і є наслідком анбандлінгу, про який всі говорять», - написав Вітренко в п'ятницю, 8 листопада.

Він додав, що якщо «Газпром» і політичне керівництво Росії «хочуть почати відносини з транзиту з чистого аркуша паперу, то контракт з відокремленим оператором - це саме такий варіант».

«Але початок з «чистого аркуша» не означає, що «старі листи паперу» зникають. «Рукописи не горять», як писав український класик. Нехай ці «старі листи паперу» розглядають суди ...», - підсумував він.

«Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були передані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу територією України, що закінчується поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: