«Нафтогаз» назвав терміни рішення суду Амстердама щодо боргу «Газпрому»

Читать на русском
Рішення суду Амстердама за позовом Нафтогазу України про примусове стягнення з Газпрому боргу, визначеного Стокгольмським арбітражем, очікується в першому кварталі 2020 року.

Рішення суду Амстердама за позовом «Нафтогазу України» про примусове стягнення з «Газпрому» боргу, визначеного Стокгольмським арбітражем, очікується в першому кварталі 2020 року.

Про це повідомив виконавчий директор «Нафтогазу» Юрій Вітренко у Facebook.

«4 грудня цього року заплановано слухання в суді в м. Амстердам за нашим позовом про визнання рішення Стокгольмського арбітражу і примусове виконання цього рішення в Нідерландах... Рішення суду очікується в першому кварталі наступного року», - повідомив він.

За словами Вітренка, вартість заарештованих активів «Газпрому» в Нідерландах перевищує $ 3 млрд.

«У разі позитивного рішення суду процес стягнення, за нашими оцінками, триватиме з другого кварталу і до кінця наступного року», - додав представник компанії. Вітренко нагадав, що аналогічні судові процеси проходять і в інших юрисдикціях, однак, за його словами, «Нідерланди – швидкий варіант».

«Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були спрямовані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу територією України, що закінчується поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: