«Нафтогаз» прокоментував арешт бондів «Газпрому»

Читать на русском
У НАК Нафтогаз підтвердили інформацію про арешт евроблигаций Газпрому в японських ієнах, повідомляє пресслужба компанії.

У НАК «Нафтогаз» підтвердили інформацію про арешт євроблігацфй «Газпрому» в японських ієнах.

Про це повідомляє пресслужба компанії в понеділок, 11 листопада.

Відзначається, що в разі, якщо «Газпром ще деякий час буде «ігнорувати рішення міжнародного арбітражу і не помічати арешти своїх активів», його «єдиною надією залишаться державні дотації».

«Зараз «Газпром» заборгував «Нафтогазу» майже 3 млрд доларів (ще понад 12 млрд дол ми вимагаємо в новому арбітражі). У низці іноземних юрисдикцій ведеться судова робота з визнання і примусового виконання рішень арбітражу. У повідомленні є теза, нібито «Газпром вибрав юрисдикцію Великобританії «суди якої захистили активи Газпрому» від позовів «Нафтогазу». Ми не знаємо, хто автор тези, але припускаємо, що мета його - приспати пильність потенційних інвесторів «Газпрому», адже саме Великобританія одна з найуспішніших юрисдикцій для «Нафтогазу» з точки зору процесів примусового виконання Арбітражного рішення», - йдеться в повідомленні.

У «Нафтогазі» нагадали, що сьогодні як забезпечувальний захід «Газпром» за рішенням суду вже сплатив 345 млн доларів, з яких 200 млн - за рішенням британського комерційного суду.

«Тому твердження, що британські суди начебто захищають інтереси «Газпрому» невірно. Ми продовжуємо сподіватися, що керівництво російської компанії зрозуміє контрпродуктивність тактики ігнорування боргів і займе більше конструктивну позицію», - повідомляють в НАК.

Як повідомлялося, судові суперечки між «Газпромом» і «Нафтогазом» не є перешкодою для укладення нового контракту на транзит газу, оскільки він повинен бути підписаний з новим оператором ГТС України.

«Нафтогаз України» в нових позовних вимогах проти «Газпрому», які були передані до Стокгольмського арбітражу минулого тижня, просить переглянути тариф на транзит газу, а також виплатити компенсації на загальну суму $ 12,248 млрд.

Київ подав новий позов на тлі переговорів про продовження контракту на транзит російського газу територією України, що закінчується поточного року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: