Справа Труханова: адвокат хотів повернути провадження до Одеси

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у клопотанні захисника одного з обвинувачених у справі заволодіння коштами бюджету Одеси.
Геннадій Труханов та інші обвинувачені

Адвокат голови постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василя Шкрябая, якого обвинувачують у так званій справі міського голови Одеси Геннадія Труханова, просив повернути провадження назад до Одеси, проте суд відмовив.

Таке рішення 23 жовтня ухвалила колегія суддів апеляційної палати Вищого антикорупційного суду, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат вказував, що Малиновським райсудом Одеси нібито 10 жовтня винесено ухвалу про роз'яснення виправдувального вироку Труханову і КО, строк апеляційного оскарження якої не закінчився станом на 11 жовтня. Захисник повідомив, що ним вирішується питання оскарження цього рішення, зі змістом якого він хоче ознайомитися. Однак 10 жовтня Малиновський суд нібито в порушення вимог ч. 4 ст. 395 КПК України передав справу до апеляційної палати ВАКС.

Вивчивши клопотання, суддя відмовив у його задоволенні. Як встановив суд, Малиновський суд виніс ухвалу про роз'яснення вироку 22 серпня, а не 10 жовтня, як вказує адвокат. Тому станом на 10 жовтня строк на апеляційне оскарження роз'яснення вироку вже сплив.

Нещодавно антикорупційний суд призначив суддів, які переглядатимуть виправдувальний вирок Труханову.

Нагадаємо, суд виправдав Труханова і КО. За деякий час суд його оприлюднив, а журналіст «Слово і Діло» його проаналізував. Пізніше САП оскаржила цей вирок меру Одеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: