Антикорупційний суд призначив склад суду у справі Труханова

Читать на русском
В другій інстанції ВАКС визначили склад суду, який переглядатиме виправдувальний вирок одеському меру та іншим особам.
Геннадій Труханов

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визначила склад колегії суддів, які переглядатимуть виправдувальний вирок міському голові Одесі Геннадію Труханову, його заступнику Павлу Вугельману і ще 6 особам у заволодінні понад 90 млн грн.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на сайт Судової влади.

Апеляційну скаргу Спеціалізованої антикорупційної прокуратури розглядатиме наступний склад суддів: Віктор Панкулич (головуючий суддя), Сергій Боднар і Ігор Панаід.

Як відомо, Вугельмана й Труханова, обвинувальний акт був вручений голові постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василю Шкрябаю; директору департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексію Спектору; його заступнику Володимиру Радіонову; директору приватної компанії-продавця будівлі Петру Загодіренку; представнику офшору Valton Group LP Ігорю Кравченку та оцінювачу – директору ПП «Брокбізнесконсалт» Галині Богдановій.

Геннадій ТрухановМіський голова Одеси

За версією слідства, мер Одеси у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 185 млн грн. Корупційна схема, на переконання детективів, реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. Надалі сплачені кошти ймовірно планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області.

Нагадаємо, суд виправдав Труханова і КО. Через час суд його оприлюднив, а журналіст «Слово і Діло» його проаналізував. Пізніше САП оскаржила цей вирок меру Одеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: