Суд оголосив вирок Труханову

Читать на русском
Суд визнав звинувачення прокурорів САП недоведеним, а дії обвинувачених в рамках своїх повноважень - законними.

Малиновський районний суд Одеси виніс виправдувальний вирок меру Одеси та іншим чиновникам Одеської міськради у справі про фінансові махінації під час придбання будинків заводу «Краян».

Про це повідомляє «Слово і Діло» у вівторок, 9 липня, з посиланням на засідання суду.

Колегія суддів Малиновського районного суду Одеси, до складу якої входить Дмитро Передерко, Віктор Корой і голова колегії Сергій Черевко, винесла свій вердикт по «справі краю» і виправдала обвинувачених мера Одеси Геннадія Труханова, його заступника Павла Вугельмана, директора Департаменту міського господарства Олексія Спектора, його заступника Володимира Радіонова, депутата Одеської міськради Василя Шкряба.

Суд визнав звинувачення прокурорів САП недоведеним, а дії обвинувачених в рамках своїх повноважень - законними.

Одним із факторів, що вплинув на таке рішення могло стати визнання судом неприпустимим такі докази як: повідомлення про підозру меру Одеси Геннадію Трухановому і іншим обвинуваченим не уповноваженою особою, а також експертизу оцінки вартості будівлі, згідно з якою Одеська міськрада переплатила за будівлі на вул. Косівській, 2Д в декілька разів.

Тепер у прокурорів САП є сім днів, з моменту отримання підписаного рішення суду, на подачу апеляції.

Після виправдувального вироку Труханову в Малиновському райсуді почалася масова бійка. Активісти на чолі з Михеілом Саакашвілі пішли на штурм судової зали, яку охороняла поліція. Суд оголосив вимушену перерву на 10 хвилин, після чого продовжив роботу.

Нагадаємо, 14 лютого Геннадій Труханов був затриманий в аеропорту Бориспіль відразу після прильоту з Варшави. Тоді ж затримали і заступника мера Одеси Павла Вугельмана.

Раніше «замінували» суд, який мав оголосити вирок меру Одеси.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: