САП скерувала до суду справу Труханова

Читать на русском
Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших обвинувачених.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувачення щодо міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших обвинувачених.

Про це журналісту «Слова і Діла» розповіли в прес-службі Національного антикорупційного бюро.

Справа Труханова: чи можливо в Україні покарати мерів за корупційні діянняСуд залишив у силі своє попереднє рішення у справі Труханова, якого залишили на поруках нардепа від фракції Блоку Петра Порошенка Дмитра Голубова. Чи має справа перспективи, розповіли експерти.

Обвинувальний акт скерували до Малиновського районного суду міста Одеси.

Як відомо, крім Труханова детективи НАБУ і прокурори САП обвинувачують у заволодінні 185 мільйонами гривень бюджету Одеси заступника мера міста Павла Вугельмана, голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міської ради Василя Шкрябая; директора департаменту комунальної власності Одеської міськради Олексія Спектора; його заступника Володимира Радіонова; директора ТОВ «Девелопмент Еліт» Петра Загодіренка; представника офшору Valton Group LP Ігоря Кравченка та оцінювачя – директора ПП «Брокбізнесконсалт» Галину Богданову.

Як встановило слідство, Труханов у період з липня до грудня 2016 року спільно з іншими посадовцями Одеської мерії та приватної компанії заволоділи коштами місцевого бюджету міста Одеси в сумі 185 млн грн. Корупційна схема, на переконання детективів, реалізована під виглядом купівлі будівлі збанкрутілого заводу «Краян» за завідомо завищеною вартістю. Надалі сплачені кошти ймовірно планували легалізувати через підприємство з ознаками фіктивності, засновник та керівник якого, як встановило слідство, наразі проживає на непідконтрольній території Луганської області.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: