CАП оскаржила вирок Труханову

Читать на русском
31 липня 2019 року, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким подано апеляційну скаргу на виправдувальний вирок Малиновського районного суду м. Одеси від 04.07.2019.

У середу, 31 липня 2019 року, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назаром Холодницьким подано апеляційну скаргу на виправдувальний вирок Малиновського районного суду м. Одеси від 04.07.2019.

Даним вироком чинного Одеського міського голову Генадія Труханова та інших співучасників визнано невинуватими у вчиненні інкримінованих злочинів щодо заволодіння коштами бюджету у сумі понад 92 млн грн внаслідок реалізації схеми придбання у комунальну власність приміщення адмінкорпусу колишнього заводу «Краян» за вдвічі завищеною ціною. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на інформацію САП у Facebook.

«Серед іншого, слід зазначити, що суд у вироку навіть не прийняв рішення з приводу провадження щодо юридичної особи – ТОВ «Девелопмент Еліт», що є обов’язковим при ухваленні виправдувального вироку відповідно до ч. 4 ст. 374 КПК України. Це, звісно, не дивно, оскільки після судових дебатів у нарадчій кімнаті судді перебували менше, ніж зачитували вирок, зумівши за три робочі дні оцінити близько сотні томів доказів і написати понад 370 сторінок вироку. При цьому анонс про вихід суду з нарадчої кімнати для оголошення вироку з’явився зранку третього робочого дня перебування у нарадчій кімнаті», - зазначили у САП.

Відкинувши ряд доказів сторони обвинувачення, іншій частині доказів оцінки у вироку не надано взагалі, зокрема і показанням свідка Е. Малаховскіса, що суд зобов’язувався зробити, відмовляючи 02.04.2019 прокурору у виклику вказаного свідка.

«Таким чином, форсований розгляд кримінального провадження дався взнаки, адже швидкість розгляду не означає його якості», - підсумували у відомстві.

Нагадаємо, 18 липня суд опублікував виправдувальний вирок Труханову.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: