Справа Труханова: фірма зі схеми повернула Одесі лише 2,6 млн грн

Читать на русском

Фірма-фігурант схеми із заволодіння коштами одеського бюджету повернула дуже маленьку суму, а за решту коштів міськрада судиться.
Одеська мерія

Фірма-фігурант кримінального провадження за обвинуваченням міського голови Одеси Геннадія Труханова та інших осіб у заволодінні 92 млн грн на придбанні будівлі збанкрутілого заводу «Краян» «Девелопмент Еліт» повернула до одеського бюджету лише 2,66 млн грн з 95 млн грн загалом, які була зобов'язана перерахувати Одеській міській раді на підставі договору про зміни.

Про це йдеться у відповіді Одеської міськради на запит журналіста «Слово і Діло».

«На виконання договору про зміни ТОВ «Девелопмент Еліт» перерахувало грошові кошти у сумі 2,665 млн грн із 95 млн грн, які товариство мало повернути за умовами договору про зміни. Наразі Господарським судом Одеської області розглядається справа про стягнення з ТОВ «Девелопмент Еліт» решти 92,335 млн грн», – йдеться у листі за підписом директора юридичного департаменту Одеської міськради Інни Поповської.

Водночас, згідно реєстру судових рішень, вказаний позов був поданий Одеською міськрадою ще у квітні і багато разів відкладався у зв'язку з неявкою представника ТОВ «Девелопмент Еліт». Рішенням від 22 липня суд призначив справу до розгляду на 7 серпня. Пізніше суд переніс розгляд на 13 серпня.

Нагадаємо, суд виправдав Труханова і КО. Пізніше, був оприлюднений указаний вирок меру Одеси. Своєю чергою, Спеціалізована антикорупційна прокуратура його оскаржила.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: