Джонсон закликав Палату громад погодитися на проведення дострокових виборів

Читать на русском
Глава британського уряду Борис Джонсон закликав Палату громад парламенту погодитися на проведення позачергових парламентських виборів 12 грудня, якщо ЄС надасть Великобританії тримісячну відтермінування щодо Brexit.

Глава британського уряду Борис Джонсон закликав Палату громад парламенту погодитися на проведення позачергових парламентських виборів 12 грудня, якщо ЄС надасть Великобританії тримісячне відтермінування щодо Brexit.

Про це він повідомив телеканалу ITV ввечері в четвер після того, як провів засідання свого кабінету.

«Боюся, що наші друзі в ЄС мають намір задовольнити прохання парламенту, погодившись на відтермінування Brexit, чого я б зовсім не хотів. Щоб покінчити з усім цим і нарешті здійснити Brexit, як мені здається, необхідно проявляти розумний підхід у відносинах з парламентом. Якщо депутати хочуть отримати більше часу на те, щоб вивчити умови нашої чудової угоди [з ЄС], вони можуть його отримати, однак їм доведеться погодитися на проведення виборів 12 грудня. У Палаті громад вже давно ні в кого немає більшості, парламентарі не погоджуються здійснювати Brexit і відмовляються приймати закони», - сказав прем'єр-міністр, закликавши опозицію «набратися мужності» і підтримати пропозицію уряду про проведення дострокових виборів.

Виступаючи перед парламентом, лідер Палати громад і член британського кабміну Джейкоб Ріс-Могг заявив, що уряд винесе відповідну пропозицію на розгляд палати в понеділок. Він додав, що в разі призначення позачергових виборів на 12 грудня, парламент буде розпущений 6 листопада для проведення виборчої кампанії. До цього часу у парламентарів буде можливість обговорювати білль про Brexit, заснований на тексті нової угоди між Лондоном і Брюсселем, досягнутої 17 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: