Британський парламент ухвалив у другому читанні законопроект про Brexit

Читать на русском
Британський парламент ухвалив у другому читанні законопроект про Brexit з включеним в нього текстом нової угоди з Євросоюзом про умови розлучення.

Британський парламент ухвалив у другому читанні законопроект про Brexit з включеним в нього текстом нової угоди з Євросоюзом про умови «розлучення».

Під час голосування, яке відбулося у вівторок, за внесений Кабінетом Міністрів білль голоси віддали 329 членів Палати громад, проти висловилися 229 народних обранців.

Нинішнє голосування стало першим, в якому уряд прем'єр-міністра Бориса Джонсона здобув перемогу з моменту приходу до влади в кінці липня.

Крім того, британський парламент відкинув програму уряду про прискорений розгляд білля про Brexit, відкривши шлях до можливих дострокових виборів. Під час голосування проти внесеного Кабінетом Міністрів білля висловилися 322 члена Палати громад, підтримали його 308 депутатів.

Уряд мав намір розглянути білль за три дні, щоб країна встигла покинути Євросоюз у встановлений термін - до 31 жовтня. Однак багато депутатів виступили проти такої великої поспіху, що в підсумку і вилилося в нової поразки в парламенті прем'єр-міністра Бориса Джонсона.

Раніше Джонсон попередив, що, якщо законодавці відкинули запропонований графік розгляду законопроекту, то в Палату громад може бути внесено пропозицію про проведення дострокових виборів. За інформацією телерадіомовної корпорації Бі-бі-сі, воно може відбутися до кінця року.

Джонсон вже заявив про те, що припиняє розгляд законопроекту.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: