Саміт ЄС схвалив нову угоду щодо Brexit

Читать на русском
Саміт ЄС схвалив нову угоду щодо Brexit. Як дата виходу вказано 1 листопада, якщо всі документи будуть вчасно ратифіковані британським парламентом.

Саміт ЄС схвалив нову угоду щодо Brexit. Як дата виходу вказано 1 листопада, якщо всі документи будуть вчасно ратифіковані британським парламентом.

Про це йдеться в заяві саміту глав держав і урядів ЄС щодо Brexit.

Раніше 17 жовтня глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер заявив, що учасники переговорів з ЄС і Лондона дійшли згоди щодо виходу Великобританії з Євросоюзу. При цьому в Європарламенті заявили, що не голосуватимуть за договором про умови Brexit, поки угоду не схвалить британський парламент.

9 жовтня зазначалося, що Європарламент підтримає нову відстрочку виходу Великобританії з Євросоюзу, якщо вона знадобиться для проведення референдуму або виборів в країні.

4 жовтня британський прем'єр-міністр Борис Джонсон направив сесійному суду Шотландії письмові запевнення про те, що він попросить ЄС про відстрочку Brexit, в разі якщо не зможе укласти з Брюсселем угоду. Якщо угоду не вдасться укласти, Сполучене Королівство покине ЄС без угоди, заявив він.

Закон про відстрочку виходу Великобританії з Євросоюзу набув чинності у вересні. Згідно з документом, Лондон попросить ЄС про відстрочку Brexit на три місяці, до 31 січня 2020 року, якщо Лондон і Брюссель не укладуть угоду про умови майбутньої співпраці до 19 жовтня.

Вихід з Євросоюзу повинен був відбутися 29 березня. Через декілька невдалих голосувань його довелося перенести на 31 жовтня 2019 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: