Джонсон закликав підтримати нову угоду щодо Brexit

Читать на русском
Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон напередодні голосування британського парламенту за новою угодою про Brexit закликав підтримати угоду, щоб 31 жовтня країна покинула Євросоюз.

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон напередодні голосування британського парламенту за новою угодою про Brexit закликав підтримати угоду, щоб 31 жовтня країна покинула Євросоюз.

Відповідне відеозвернення опубліковано на сторінці Twitter прем'єр-міністра.

«Друзі, ми домовилися про відмінну новому контракту з Brexit. Ця нова угода дозволяє нам залишити ЄС в двотижневий термін 31 жовтня. Так що ми можемо сфокусуватися на пріоритетах суспільства і разом повернути країну назад», - звернувся Джонсон до парламентарів і громадянам.

За словами прем'єр-міністра, нова угода дозволяє Британії «повернути контроль над законами, кордонами, фінансами і торгівлею без перебоїв». Також угода «встановлює нові відносини з ЄС, засновані на вільній торгівлі і доброзичливій співпраці». Британія покине Митний союз ЄС і зможе укладати угоди про вільну торгівлю з країнами в усьому світі.

«Завтра у парламентарів буде можливість проголосувати за цю угоду так, щоб Великобританія могла повернути собі контроль, покинути ЄС і рухатися вперед», - зазначив Джонсон.

Останній раз палата громад скликалася в суботу в 1982, перед тим як розпочати бійку з Аргентиною за Фолклендські острови. Але зараз-то б'ються навіть не з Брюсселем, а один з одним. Хоча вихідний для битви - це якраз те, що треба. Мова ж про вихід.

«Я хочу, щоб ми виконали Brexit в суботу, щоб ми могли рухатися вперед до інших пріоритетів, таким як рівень життя, система охорони здоров'я, скорочення злочинності і захист навколишнього середовища. Давайте здійснимо Brexit!»- сказав глава британського уряду.

У суботу палата громад парламенту Великобританії проголосує за текстом нової угоди про Brexit, досягнутої між Лондоном і Брюсселем у четвер. Уряд внесе пропозицію або проголосувати за угоду, або погодитися з виходом з ЄС без угоди. Депутати також мають право вносити поправки до пропозиції уряду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: