ЗМІ повідомили про готовність Євросоюзу відтермінувати Brexit до лютого

Читать на русском
Євросоюз готовий відтермінувати Brexit до лютого 2020 року, повідомляє газета Times з посиланням на дипломатичні джерела.

Євросоюз готовий відтермінувати Brexit до лютого 2020 року, повідомляє газета Times з посиланням на дипломатичні джерела.

За даними джерел, ЄС надасть таку відстрочку, відповідно до якої Brexit може відбутися 1 або 15 листопада, грудня або січня, за умови, що угода по Brexit буде ратифікована до закінчення тайм-ауту.

Британські депутати в суботу схвалили поправку, що зобов'язує прем'єра Бориса Джонсона просити про перенесення Brexit з 31 жовтня на більш пізній термін. Джонсон попросив Євросоюз відкласти Brexit до кінця дня 31 січня 2020 року.

При цьому Джонсон передав голові Євроради Дональду Туску три листи: один у вигляді не підписаного особисто опису ухваленого парламентом закону про продовження термінів Brexit, другий - власний коментар про те, що він виступає проти затримок і хотів би вивести країну з Євросоюзу 31 жовтня, і третій - коментар постпреда Британії при ЄС Тіма Барроу про те, що прем'єр не хотів продовження термінів членства в ЄС, але змушений був підкоритися «ухваленому парламентом рішенню».

Тепер рішення про терміни Brexit мають бути ухвалені Євросоюзом. Раніше планувалося, що Британія покине ЄС 31 жовтня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: