Трамп заявив про відновлення Туреччиною режиму припинення вогню в Сирії

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп повідомив, що Туреччина відновила «повну паузу» в своїй операції Джерело миру, яку вона проводить на території Сирії.

Президент США Дональд Трамп повідомив, що Туреччина відновила «повну паузу» в своїй операції «Джерело миру», яку вона проводить на території Сирії.

Відповідну заяву глава держави зробив у п'ятницю, 18 жовтня, в бесіді з журналістами в Білому домі.

«Сьогодні вранці були випадки снайперського вогню і мінометних обстрілів, вони були швидко зупинені. Вони повернулися до повної паузи», - наводить його слова Reuters.

Напередодні США і Туреччина досягли домовленості, згідно з якою Анкара, зокрема, зобов'язалася припинити військову операцію на 120 годин, щоб дозволити курдським загонам відійти на безпечну зону. При цьому вранці 18 жовтня телеканал Al-Mayadeen, посилаючись на курдські джерела, повідомив, що турецька сторона відновила обстріл всупереч угоді.

Пізніше президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган назвав ці дані дезінформацією. У той же час він пригрозив відновити військові дії, якщо досягнуті з США домовленості щодо відведення курдських формувань в Сирії не будуть виконані до вечора вівторка, 22 жовтня.

Анкара оголосила про початок військової операції в Сирії під назвою «Джерело миру» 9 жовтня. Метою заявлено знищення терористичного коридору на південних кордонах Туреччини і забезпечення миру в регіоні. Операція спрямована проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану і терористів «Ісламської держави».

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: