У Сирії база США потрапила під обстріл

Читать на русском
Відомо, що удар нанесли в районі Кобані поруч з пагорбом Містенур. США вважають винними в обстрілі військово-повітряні сили Туреччини.

У Сирії по польовий базі спецназу США було завдано удару.

Про це повідомляє Newsweek.

Відомо, що удар нанесли в районі Кобані поруч з пагорбом Містенур. США вважають винними в обстрілі військово-повітряні сили Туреччини.

Видання повідомляє про одного загиблого американського солдата і сім поранених військовослужбовців. Серед поранених, ймовірно, є американці і двоє французів.

Також повідомляється, що обстріл міг статися через помилку. У той же час, Туреччина заперечує, що це вони обстріляли американську базу і звинувачують курдів.

ВВС США підняли в повітря над північною частиною Сирії. Високопоставлений чиновник Пентагону заявив, що обстріли були настільки потужними, що американські військовослужбовці вирішили почати у відповідь вогонь із метою самооборони, але припинили вогонь після припинення обстрілу.

9 жовтня Анкара оголосила про початок операції «Джерело миру» в Сирії. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців, котрі знаходяться в Туреччині, на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК) і терористів ІД.

Нагадаємо, Ердоган відповів на заклик Трампа припинити військову операцію.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: