У Німеччині та Франції відбулися мітинги проти операції турецьких військ у Сирії

Читать на русском
У країнах ЄС люди вийшли на акції протесту проти наступу турецьких військ на північному сході Сирії.

У країнах ЄС люди вийшли на акції протесту проти наступу турецьких військ на північному сході Сирії.

Про це повідомляє Deutsche Welle у неділю, 13 жовтня.

Акція в Кельні зібрала, за попередніми оцінками, більше 10 000 учасників. Мітингувальники, більшість із яких курди, вимагали негайного припинення силової операції турецьких військ у Сирії і виступили із засудженням дій президента Туреччини Реджепа Тайіпа Ердогана. Під час акції демонстранти несли численні прапори з курдськими національними кольорами.

На аналогічну акцію протесту у Франкфурті-на-Майні прийшли майже чотири тисячі учасників.

Набагато більше учасників зібрала схожа демонстрація в Парижі. За даними інформагентства AFP, яке посилається на дані організаторів, до мітингу приєдналося близько 20 тис. осіб. Серед учасників акції було багато французьких політиків, особливо з боку лівих сил.

Учасники акції у французькій столиці називали Ердогана «терористом». Крім того, вони засуджували й дії президента США Дональда Трампа, який розпорядився вивести американські війська з тієї частини Сирії, де зараз турецькі військові проводять наступальну операцію. Трампа демонстранти назвали «серійним вбивцею».

Висловити свою незгоду з діями Ердогана вийшли також демонстранти в Марселі. За даними організаторів місцевої акції, в ній взяли участь близько шести тисяч учасників, але місцева влада повідомляє про 1,5 тисячі демонстрантів.

Раніше Ердоган заявив про початок військової операції в Сирії.

Також нагадаємо, Туреччина заявила про непричетність до обстрілу бази США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: