У США ухвалили резолюцію щодо вторгнення Туреччини до Сирії

Читать на русском
Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, в якій негативно оцінила виведення  американського військового контингенту з півночі Сирії.

Палата представників Конгресу США прийняла резолюцію, в якій негативно оцінила виведення американського військового контингенту з півночі Сирії.

У резолюції, опублікованій на сайті Конгресу, висловлюється негативна оцінка рішення адміністрації США «припинити зусилля, спрямовані на запобігання військової операції Туреччини проти сил сирійських курдів на північному сході Сирії».

Канада ввела збройне ембарго проти ТуреччиниКанадська влада вирішила призупинити видачу ліцензій на продаж зброї Анкарі. МЗС країни також закликав захистити цивільне населення і забезпечити їм доступ до гуманітарної допомоги.

Резолюцію внесли депутати від обох партій, які очолюють комітет із закордонних справ Палати представників.

Раніше Рада ЄС із закордонних справ, оприлюднила резолюцію, в якій закликала Туреччину зупинити військову операцію в Сирії. Також прозвучало прохання про виведення військ із країни.

Нагадаємо,9 жовтня Анкара оголосила про початок операції «Джерело миру» в Сирії. Метою військових дій проголошено повернення сирійських біженців на батьківщину і забезпечення миру в регіоні. Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган пообіцяв зберегти територіальну цілісність Сирії і спрямувати сили проти забороненої в Туреччині Робочої партії Курдистану (РПК) і терористів ІД.

Також стало відомом, що Туреччина має намір рішуче відповідати на будь-які санкції США через операцію в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: