США і Туреччина домовилися про припинення вогню в Сирії

Читать на русском
Віце-президент США Майк Пенс за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом заявив, що країни домовилися про припинення вогню в Сирії.

Віце-президент США Майк Пенс за підсумками переговорів з президентом Туреччини Реджепом Ердоганом заявив, що країни домовилися про припинення вогню в Сирії.

«Туреччина припинить вогонь для того, щоб надати силам YPG вийти в зону безпеки протягом 120 годин. Всі військові операції під егідою «Джерело миру» будуть зупинені негайно після відводу сил YPG», - сказав Пенс в трансляції телеканалу Fox News.

За його словами, сторони, зокрема, домовилися, що США будуть сприяти відведенню курдських формувань.

При цьому демаркаційна лінія, за яку виведуть курдські формування, буде проходити приблизно в 30 кілометрах на південь від кордону Сирії з Туреччиною. Вашингтон отримав гарантії від курдських формувань про їх організований відхід від кордону з Туреччиною.

Також віце-президент заявив, що США не мають наміру вести військових дій на північному сході Сирії і обмежаться дипломатією.

«Президент (Дональд Трамп) ясно заявив, що наших військових там не буде ... Ми не будемо брати участі в ситуації у військовому аспекті», - сказав Пенс.

Він також пообіцяв, що США не планують вводити додаткових санкцій проти Туреччини через Сирію. Він додав, що Дональд Трамп готовий відкликати економічні санкції, введені проти Анкари, в міру припинення Туреччиною вогню в Сирії.

Пізніше глава МЗС Туреччини Мевлют Чавушоглу зазначив, що Анкара отримала від США «те, що хотіла». Так, курди в Сирії здадуть зброю. За його словами, після відводу сил можна буде говорити про завершення турецької операції в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: