Обшук в Аграрному фонді: НАБУ отримало доступ до документів фірм

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив обидва клопотання Національного бюро про надання тимчасового доступу до документів приватних компаній.

Національне антикорупційне бюро отримало доступ до документів двох приватних компаній у межах справи, в якій проводився обшук в Аграрному фонді.

Такі рішення 9 жовтня ухвалила слідча суддя Вищого антикорупційного суду Катерина Широка, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 8 лютого НАБУ обшукало приміщення Аграрного фонду. Слідчі дії проводилися у кримінальному провадженні за фактом розтрати службовими особами ПАТ «Аграрний фонд» понад 240 мільйонів гривень коштів при закупівлі, зберіганні, пакуванні добрив у 2017-2018 роках.

У зв'язку з розслідування детективи просили суд надати тимчасовий доступ до документів приватних компаній ТОВ «Агро Сіті Груп» та ТОВ «Київ Меркантайл Ексчейндж». Суд клопотання задовольнив. За даними НАБУ, ТОВ «Агро Сіті Груп» могло укладати з Аграрним фондом договір надання послуг моніторингу заставного майна у 2017-2018 роках, предметом якого були добрива. А через товарну біржу компанії «Київ Меркантайл Ексчейндж» Аграрний фонд міг укладати договори поставки.

Нагадаємо, суд відмовив НАБУ в арешті речей, вилучених в Аграрному фонді. Пізніше суд зобов'язав Бюро повернути ці документи.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: