НАБУ проводить обшук в Аграрному фонді у справі розтрати 240 мільйонів

Читать на русском
Національне бюро проводить слідчі дії в приміщенні ПАТ Аграрний фонд у справі розтрати великої суми коштів.

Детективи Національного антикорупційного бюро проводять обшуки в приміщенні ПАТ «Аграрний фонд» у кримінальному провадженні щодо ймовірної розтрати понад 240 мільйонів гривень.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу НАБУ.

«Детективи НАБУ впродовж 7-8 лютого здійснюють обшуки в ПАТ «Аграрний фонд». Слідча дія санкціонована й відбувається в межах досудового розслідування в кримінальному провадженні за фактом розтрати службовими особами ПАТ «Аграрний фонд» понад 240 мільйонів гривень коштів при закупівлі, зберіганні, пакуванні добрив у 2017-2018 роках», – підкреслили в органі.

Як вказують у прес-службі НАБУ, детективи зверталися до Аграрного фонду з вимогою надати тимчасовий доступ до документів, необхідних для розслідування. Однак службовці відмовилися виконати рішення суду й не надали документи.

«Відтак, із метою об'єктивного й всебічного розслідування детективи змушені вилучати їх у примусовому порядку. При цьому представники ПАТ свідомо затягують завершення слідчої дії. Наразі через безвідповідальність керівництва ПАТ близько сотні його працівників перебувають просто неба», – додали в Бюро.

Нагадаємо, НАБУ розслідує нанесення збитків харківським зерновим держпідприємствам. Також детективи ведуть слідство щодо компенсацій нардепам-мільйонерам за оренду житла.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: