Справа Аграрного фонду: суд відмовив «Укрнету» у виправленні ухвали

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив холдингу Укрнет про виправлення описки в постанові про надання тимчасового доступу Національному бюро.
Солом'янський суд Києвафото: «Слово і Діло»

Суд відмовив виконувачу обов'язків генерального директора ТОВ «Укрнет» у виправленні описки в судовому рішенні про надання тимчасового доступу до інформації про електронну поштову скриньку у межах кримінального провадження про можливі зловживання в Аграрному фонді.

Таке рішення 12 липня ухвалила слідча суддя Солом'янського районного суду міста Києва Марія Зелінська за результатами розгляду заяви ТОВ «Укрнет», повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 27 березня Солом'янський суд надав детективам НАБУ доступ до інформації ТОВ «Укрнет», а саме: інформації про користувачів електронної поштової скриньки, в тому числі відомості про власника електронної поштової скриньки, час початку надання послуг за нею, а також повного вмісту електронної поштової скриньки. Тому в.о. гендиректора «Укрнету» подав заяву про виправлення описки в рішенні, а саме просив змінити вираз у постанові з «повного вмісту електронної поштової скриньки» на «без втручання в приватне спілкування».

Вивчивши заяву, суддя відмовила в її задоволенні. Вона вказала, що керівник «Укрнет» просить внести виправлення, які суттєво вплинуть на зміст резолютивної частини ухвали та не є в розумінні частини 1 статті 379 Кримінального процесуального кодексу України, опискою (помилкою).

Нагадаємо, суд зобов'язав НАБУ повернути вилучені в Аграрному фонді документи. У зв'язку з цим детектив просив суд роз'яснити це рішення, але суд відмовив. Пізніше детектив подав апеляцію на відмову, але Київський апеляційний суд залишив скаргу без задоволення.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: