Суд зобов'язав НАБУ повернути вилучені в Аграрному фонді документи

Читать на русском
Столичний райсуд зобов'язав Національне бюро повернути документи, які вилучили під час слідчих дій в Аграрному фонді.

Суд зобов'язав Національне антикорупційне бюро повернути документи, які були вилучені детективами під час обшуків в Аграрному фонді.

Таке рішення 3 квітня ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Максим Вишняк за результатами розгляду скарги адвоката, повідомляє «Слово і Діло».

Так, адвокат подав скаргу на бездіяльність НАБУ, яка виразилася у неповерненні тимчасово вилученого майна. Адвокат вказував, що на зазначені документи не накладено арешт, а тому вони є тимчасово вилученим майно і підлягають поверненню власнику майна.

Вивчивши скарги, суддя Вишняк скаргу задовольнив і зобов'язав НАБУ повернути документи.

Як відомо, детективи вилучили в Аграрному фонді низку документів, а саме: інформацію про дохід від зданої площі в оренду; звіт про виконання фінансового плану ТОВ «Ардіс Фінанс» за 9 місяців 2017 року; блокноти; службова записка; схеми; копії довідки ще одного кримінального провадження, в якому фігурує Аграрний фонд і розслідується НАБУ; рецензія на звіт про незалежну оцінку вартості нежилого будинку загальною площею 3 849,10 кв. м у Києві по вул. Очаківська/Очаківський провулок, буд. № 5/6; сам звіт; договір іпотеки і договір про його розірвання.

Нагадаємо, НАБУ проводило обшук в Аграрному фонді у справі розтрати 240 мільйонів. Пізніше, суд відмовив НАБУ в арешті вилучених в Аграрному фонді документів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: