Суд відмовив у арешті речей, вилучених НАБУ в Аграрному фонді

Читать на русском
Столичний райсуд відмовив антикорупційним правоохоронним органам в арешті речей, вилучених під час обшуку Аграрного фонду.

Суд відмовив детективам Національного антикорупційного бюро в арешті речей, вилучених під час обшуку в Аграрному фонді.

Відповідне рішення ухвалив слідчий суддя Солом'янського районного суду міста Києва Вадим Сенін, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується у документі, детективи вилучили в Аграрному фонді низку документів, а саме: інформація про дохід від зданої площі в оренду; звіт про виконання фінансового плану ТОВ «Ардіс Фінанс» за 9 місяців 2017 року; блокноти; службова записка; схеми; копії довідки ще одного кримінального провадження, в якому фігурує Аграрний фонд і розслідується НАБУ; рецензія на звіт про незалежну оцінку вартості нежилого будинку загальною площею 3 849,10 кв. м у Києві по вул. Очаківська/Очаківський провулок, буд. № 5/6; сам звіт; договір іпотеки і договір про його розірвання. Постановою детектива вказані документи визнані речовими доказами.

Вивчивши клопотання, Сенін відмовив у його задоволенні. Він підкреслив, що детективами не доведено правової підстави для застосування такого заходу забезпечення кримінального провадження як арешт вказаних документів. Суддя додав, що у клопотанні про накладення арешту, постанові про визнання речовими доказами, а також в судовому засіданні не доведено, за якими саме ознаками вказане майно віднесено до речових доказів у кримінальному провадженні.

Нагадаємо, НАБУ закрило справу про можливе збагачення в. о. міністра аграрної політики. Також детективи розслідують можливе одержання неправомірної вигоди екс-главою ДФС Романом Насіровим від аграріїв.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: