Аваков перебуває до кінця року на випробувальному терміні – президент

Читать на русском
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, як і всі інші міністри, наразі перебуває на випробувальному терміні.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, як і всі інші міністри, наразі перебуває на випробувальному терміні.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський, відповідаючи на запитання журналістів під час пресмарафону в Києві.

«Я нічого йому [Авакову] не зобов'язаний і не повинен. Скажемо чесно, є випробувальний термін. Ми хочемо побачити нові обличчя в Міністерстві внутрішніх справ. Нова людина в Національній поліції, наскільки я знаю. Точно нова людина в прикордонників - я про це домовлявся з міністром внутрішніх справ і з нашим Кабміном. Потім у нас Національна гвардія оновлена», - перерахував президент.

За його словами, «там дуже багато нових людей, тому є випробувальний термін». «Я всім міністрам та правоохоронцям сказав відверто, принесіть нам до кінця року реальні справи. Якщо не буде - ми всіх звільнимо», - сказав Зеленський.

Арсен Аваков обіймає посаду глави МВС з лютого 2014 року. Він і Оксана Маркарова - єдині люди зі старої команди, які залишилися працювати в новому уряді. Раніше прем'єр-міністр України Олексій Гончарук пояснював, що Авакова залишили в новому уряді, враховуючи, що він «брав участь у забезпеченні проведення чесних виборів».

Нагадаємо, «Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресмарафону президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: