Пристайко розповів, чому Зеленський залишив Авакова

Читать на русском
Міністр закордонних справ Вадим Пристайко пояснив, чому президент Володимир Зеленський залишив Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ.

Міністр закордонних справ Вадим Пристайко пояснив, чому президент Володимир Зеленський залишив Арсена Авакова на посаді міністра внутрішніх справ.

«Володимир Зеленський хоче не просто замінити керівну ланку заради заміни. Він також цінує перевірену компетентність, яку Аваков проявив під час успішного проведення дуже складної реформи поліції. Для Зеленського це рішення не було простим, але він вибудував чітку стратегію щодо свого ставлення до членів уряду», - сказав міністр в інтерв'ю Die Welt.

Гео ЛеросНародний депутат України
Лерос заявив, що буде голосувати "проти" збереження кандидатури Арсена Авакова в урядіСказано 23 серпня 2019 р.Статус обіцянки: Не виконано

Раніше голова фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков залишиться на своїй посаді під відповідальність президента Володимира Зеленського, але в якості перехідного міністра.

Нагадаємо, з уряду Гройсмана на посадах у новому Кабміні залишились глава МВС Арсен Аваков і глава Мінфіну Оксана Маркарова.

Як розповіли експерти «Слову і Діло», з часом главі МВС Арсену Авакову можуть знайти іншу функцію, де він не матиме такого контролюючого пакета акцій, як в силовому блоці.

Також стало відомо, що ВР зможе звільнити Авакова не раніше ніж через півроку.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: