Зеленський прокоментував сутичку Нацкорпуса в Золотому

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський зустрівся з ветеранами війни на Донбасі і пояснив їм ситуацію з розведенням сил в районі Петровського і Золотого.

Президент Володимир Зеленський зустрівся з ветеранами війни на Донбасі і пояснив їм ситуацію з розведенням сил в районі Петровського і Золотого.

Про це він повідомив під час пресмарафону.

«Ми повинні 100% контролювати кордон. Але як? Потрібно сідати за один стіл переговорів. Але не буде розведення - не буде «нормандського формату». От і все. Тепер це залежить і від нашого боку», - сказав він.

Зеленський вважає неприпустимим втручання сторонніх осіб в процес розведення сил в районі Петровського і Золотого. Він назвав це неправильним підходом і неправильно, коли в Золотому є озброєні люди, крім ЗСУ і поліції.

«Поки туди будуть приїжджати різні люди по обидва боки, які не хочуть розведення і будуть випадково пострілювати, розведення не буде ... З ветеранами потрібно розмовляти, пояснювати свою позицію. Я вчора (9 жовтня) зустрічався з ветеранами, там все було - Нацкорпус, «Азов», і всі інші ... Я їм кажу: хлопці, уявіть собі, що ви мені пропонуєте, як мені говорити з Росією? Ви хочете, щоб це була гра в «Покер», де вони знають мої карти. У мене повинна бути якась стратегія, я повинен до чогось готуватися ... Або ви хочете, щоб всі знали - де у нас війська, коли ми йдемо, куди відводимо, коли ми наступаємо. Ну як я можу всю інформацію розповісти? Мені потрібні переваги, а повністю розповісти всі наші плани - це не перевага, це програш», - пояснив глава держави.

9 жовтня на блокпосту в місті Кремінна відбулися зіткнення добровольців з поліцією. Група супротивників розведення сил намагалася проїхати в напрямку Золотого, але правоохоронці відмовилися їх пропускати.

Нагадаємо, «Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресмарафону президента України.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: