Зеленський заявив про відсутність планів щодо зустрічі з Путіним

Читать на русском
Президент України заявив, що питання конфлікту на Донбасі буде обговорювати тільки в рамках Нормандського формату.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що питання конфлікту на Донбасі може обговорюватися в двох форматах - на зустрічі в рамках Нормандського формату і на особистій зустрічі його з президентом Росії Володимиром Путіним, однак остання поки не планується.

Про це український лідер сказав в четвер під час пресмарафону.

«Поки ми говоримо тільки про Нормандський формат <...> Нам треба дивитися один одному в очі, зрозуміти, хто що хоче і які реальні кроки, коли і як ми можемо закінчити війну. Ми дуже хочемо. Якщо ви теж - давайте зустрічатися. Зустрічатися ми можемо в двох форматах - Нормандському форматі і в ході прямої зустрічі з президентом Росії. Про зустріч з президентом Російської Федерації ніхто не говорить, тому що всі проти», - зазначив Зеленський.

Український лідер не уточнив, хто саме проти їх зустрічі.

При цьому президент України заявив, що готовий продовжувати безпосередньо спілкуватися з Путіним для досягнення домовленостей про наступний етап обміну утримуваними особами.

«Є ще один [формат], який спрацював. Це прямі переговори з президентом Російської Федерації. З приводу повернення наших людей і обміну я готовий на прямі переговори», - зазначив Зеленський.

За його словами, в цей час існує три списки на обмін. «Перший ми повинні обговорювати тільки з РФ, - уточнив він, додавши, що в нього входять також кримчани. - Другий - це люди, які знаходяться на території Донбасу. І третій список - найскладніший. Це люди, підтвердження знаходження яких ми не маємо з боку Донбасу».

«По перших двох треках ми готові хоч завтра, - сказав Зеленський. - Ці списки вже підготовлені нашою стороною. Ми готові. Частина цих списків вже обговорена навіть в мінському форматі».

Нагадаємо, «Слово і Діло» веде текстову трансляцію пресмарафону Зеленського.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: