Туреччина приступила до наземного етапу операції «Джерело світу»

Читать на русском
Збройні сили Туреччини перетнули в середу кордон з Сирією і приступили до проведення наземного етапу нової транскордонної операції Джерело світу на схід від річки Євфрат.

Збройні сили Туреччини перетнули в середу кордон з Сирією і приступили до проведення наземного етапу нової транскордонної операції «Джерело світу» на схід від річки Євфрат.

Про це повідомило Міністерство національної оборони Туреччини.

«Наші військові, а також Сирійська національна армія в рамках операції «Джерело світу» почали наземну операцію на схід Євфрату», - йдеться в комюніке військового відомства.

Газета Yeni Safak.отмечает, що підрозділи армії Туреччини увійшли на територію сусідньої держави з трьох точок.

9 жовтня Ердоган оголосив про початок військової операції в Сирії на схід від річки Євфрат. Вона отримала назву «Джерело світу». Основними цілями військової операції, яку Анкара планує ще з весни, заявлені очищення прикордонній з Туреччиною сирійської території від сил самооборони сирійських курдів, створення там зони безпеки і розміщення знаходяться в Туреччині сирійських біженців.

Раніше 5 жовтня лідер Туреччини оголосив про готовність почати військову операцію, а 7 жовтня турецька авіація завдала удару по штабу сирійських курдських формувань. На наступний день Ердоган звинуватив США в бажанні створити зону безпеки не в інтересах Анкари.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: