Розмова з Трампом була конфіденційною — Зеленський

Читать на русском
Зеленський не став коментувати телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, через яку Конгрес почав процедуру імпічменту Трампа.

Президент Володимир Зеленський не став коментувати телефонну розмову з президентом США Дональдом Трампом, через яку відносно Трампа Конгрес почав процедуру імпічменту.

Кореспондент CNN запитав Зеленського, чи вважає він, що американська військова допомога Україні і розслідування відносно колишнього віцепрезидента США Джозефа Байдена і його сина Хантера пов'язані:

Клінтон підтримала імпічмент ТрампуКлінтон вважає конституційним обов’язком Палати представників Конгресу США розглянути питання імпічменту президента Дональда Трампа.

«Розмова була приватною і конфіденційною», - сказав Зеленський.

На питання, чи хоче він, щоб розшифровка розмови була опублікована, Зеленський відповів: «Подивимося».

Нагадаємо, в США оголосили про запуск процедури імпічменту Трампа.

Раніше Трамп заявив, що 25 вересня оприлюднить стенограму розмови із Зеленським.

Видання The Washington Post повідомило, що Дональд Трамп намагався змусити президента України Володимира Зеленського продовжити розслідування проти компанії Burisma, де працював син його ключового суперника на виборах Джо Байдена, використовуючи тиск зокрема, у питаннях надання оборонної допомоги.

Закон про імпічмент: як проходитиме процедура відсторонення президента від посадиПроцедуру імпічменту можуть ініціювати 226 народних депутатів, а для останнього рішення потрібно буде вже 338 голосів.

Сам Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.

Раніше американські конгресмени виступили із вимогою надати їм стенограму розмови Трампа і Зеленського. Цього ж вимагає і Байден.

Як відомо, в Україні також погодили процедуру дострокового припинення повноважень глави держави (імпічмент).

23 вересня президент України Володимир Зеленський підписав закон про імпічмент.

Експерти розповіли «Слово і Діло», чи реально звільнити президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: