Зеленський підписав закон про імпічмент

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський підписав закон про імпічмент. Про це повідомляється на сайті парламенту в понеділок, 23 вересня.

Президент України Володимир Зеленський підписав закон про імпічмент.

Про це повідомляється на сайті парламенту в понеділок, 23 вересня.

Закон про імпічмент: як проходитиме процедура відсторонення президента від посадиПроцедуру імпічменту можуть ініціювати 226 народних депутатів, а для останнього рішення потрібно буде вже 338 голосів.

Нагадаємо, 10 вересня Рада ухвалила в першому читанні законопроект про імпічмент президента, а через кілька хвилин підтримала документ остаточно без передбачених регламентом обговорень та внесення правок. Жодна з фракцій, крім «Слуги народу», не підтримала його.

Відзначимо, 19 вересня Верховна рада відмовилася скасувати закон президента Володимира Зеленського про імпічмент глави держави.

Депутати таким чином відхилили проєкт постанови про скасування рішення ВР від 10.09.2019 року про ухвалення в цілому як закону України проєкту закону про особливу процедуру відсторонення президента України з поста (імпічмент) №1012-П. За постанову проголосував 101 нардеп при 226 мінімально необхідних.

19 вересня спікер парламенту Дмитро Разумков підписав закон про імпічмент президента.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: