Трамп дозволив опублікувати стенограму своєї розмови із Зеленським

Читать на русском
Президент США Дональд Трамп заявив, що дозволив опублікувати повну невідредаговану стенограму його телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським.

Президент США Дональд Трамп заявив, що дозволив опублікувати повну невідредаговану стенограму його телефонної розмови з українським президентом Володимиром Зеленським.

Про це американський лідер написав в своєму Twitter у вівторок, 24 вересня.

За його словами, текст стане доступний громадськості на наступний день, в середу, 25 вересня.

«Ви побачите, що це була дуже дружній і абсолютно доречний дзвінок. Ніякого тиску і, на відміну від Джо Байдена і його сина, НІЯКИХ «послуга за послугу». Це ніщо інше, як продовження Великого і самого руйнівного полювання на відьом всіх часів!», - написав президент (орфографія і пунктуація автора збережені - ред.).

Раніше в цей же день Трамп відкинув звинувачення, які висувають члени Демократичної партії, в тому, що він нібито зажадав від Зеленського провести розслідування проти сина кандидата в президенти США Джо Байдена Хантера в обмін на фінансову допомогу.

Так 9 вересня три високопоставлених демократа конгресу направили в Білий дім лист з проханням надати інформацію про телефонну розмову Трампа із Зеленським. В ході бесіди Трамп нібито вказав на необхідність відновити два антикорупційних розслідування, в обмін на що США продовжать надавати допомогу Україні. На думку авторів листа, ці розслідування допомогли б Трампу на прийдешніх президентських виборах.

21 вересня видання The Wall Street Journal повідомило, що під час липневої розмови Трамп вісім разів закликав Зеленського посприяти в розслідуванні дій Джо Байдена і його сина, пов'язаного з українською газовою компанією. Повідомлялося, що Трамп тиснув на Зеленського з тим, щоб дискредитувати Джо Байдена - свого головного противника на виборах 2020 року. Також ЗМІ писали, що перед розмовою з Зеленським Трамп призупинив виділення коштів на підтримку України.

Пізніше, 23 вересня, особистий адвокат Трампа Рудольф Джуліані звинуватив Київ у пособництві у відмиванні $ 3 млн для сина Джо Байдена Хантера. За словами адвоката, Байден заробляв великі гроші, продаючи державні посади.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: