У США оголосили про запуск процедури імпічменту Трампа

Читать на русском
У США оголосили про запуск процедури імпічменту Трампу через ймовірний тиск на президента України Володимира Зеленського під час телефонної розмови.

Спікер Палати представників Конгресу США, демократ Ненсі Пелосі оголосила про початок офіційного розслідування щодо імпічменту президента Дональда Трампа. Справа стосується доповідної записки спеціального інформатора щодо телефонної розмови американського лідера з президентом України Володимиром Зеленським.

«Президент повинен нести відповідальність. Ніхто не вище закону», - заявила Пелосі, повідомляє CNN.

Закон про імпічмент: чи реально звільнити президента23 вересня президент України Володимир Зеленський підписав закон про імпічмент. Оцінили процедуру експерти.

У відповідь Трамп у Twitter назвав звинувачення щодо нього «полюванням на відьом».

«Такий важливий день в Організації Об'єднаних Націй, стільки роботи та стільки успіху, а демократи навмисно руйнують та зневажають її ще більшим новинним сміттям про полювання на відьом», - написав він.

Раніше Трамп заявив, що 25 вересня оприлюднить стенограму розмови із Зеленським.

Нагадаємо, видання The Washington Post повідомило, що Дональд Трамп намагався змусити президента України Володимира Зеленського продовжити розслідування проти компанії Burisma, де працював син його ключового суперника на виборах Джо Байдена, використовуючи тиск зокрема у питання надання оборонної допомоги.

Сам Трамп визнав, що під час бесіди із Зеленським згадував про Байдена, але запевняє, що не тиснув на президента України.

Раніше американські конгресмени виступили із вимогою надати їм стенограму розмови Трампа і Зеленського. Цього ж вимагає і Байден.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: