Байден закликав провести розслідування ймовірного впливу Трампа на Зеленського

Читать на русском
Байден закликав провести розслідування тиску президент Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Ексвіце-президент США Джо Байден, кандидат y президенти від Демократичної партії 2020 рокy, закликав провести розслідування тиску президент Дональда Трампа на президента України Володимира Зеленського.

Мова йде про телефонну розмовy, в якій президент Трамп наполягав на томy, щоб його український колега вплинy в на розслідування справи Байдена і його сина, пише Reuters.

У Білому домі назвали дату зустрічі Трампа із ЗеленськимНа запитання про плани двосторонньої зустрічі, вищий чиновник адміністрації заявив, що Трамп має намір привітати Зеленського з перемогою на виборах і його зусиллями щодо реформування корупції в Україні.

«Схоже, це надмірне зловживання владою. Зателефонувати іноземному лідеру, який шукає допомоги у Сполучених Штатів, запитати про мене і натякати на розслідування», - сказав Байден під час кампанії в Айові.

Нагадаємо, раніше ексвіце-президент США Байден закликав президента Дональда Трампа опублікувати розшифровку розмови з президентом України Володимиром Зеленським від 25 липня.

The Wall Street Journal оприлюднила дані, що Трамп під час телефонної розмови з Зеленським щонайменше вісім разів називав прізвище кандидата в президенти Джо Байдена, закликаючи розпочати розслідування в Україні проти його сина. Також президент США закликав співпрацювати з особистим юристом Трампа Руді Джуліані в ході цього розслідування.

Пізніше адвокат президента Трампа - Рудольф Джуліані - визнав факт того, що просив владу України провести розслідування щодо Джо Байдена. Спочатку Джуліані заперечував цей факт.

Американський юрист Джордж Конвей заявив, що Конгрес Сполучених Штатів Америки має застосувати процедуру імпічменту до президента Дональда Трампа, якщо поширена у ЗМІ інформація про його спроби тиснути на Україну для відкриття розслідування проти сина екс-віцепрезидента США Джо Байдена виявиться правдою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: