Військові розповіли деталі спецоперації з вивезення Цемаха

Читать на русском
Сепаратисти отримали наказ щодо ліквідації фігуранта справи про катастрофу МН17, бойовика Володимира Цемаха разом з українськими розвідниками при вивезенні з непідконтрольного Донбасу.

Сепаратисти отримали наказ на ліквідацію фігуранта справи про катастрофу МН17, бойовика Володимира Цемаха разом з українськими розвідниками при вивезенні з непідконтрольного Донбасу.

Про це йдеться в сюжеті ТСН. Тиждень.

«Було перехоплення, і нам повідомили, що нашу машину «швидкої допомоги» - на знищення. Саме в той час вивозили взятого в полон Цемаха. У них був наказ знищити його разом з нами», - зазначив член екіпажу парамедиків Андрій Нечипорук.

Саме ця бригада приводила до тями накачаного транквілізаторами, а тепер уже підозрюваного в організації атаки на малайзійський Boeing.

«Коли ми зняли з нього мішок, я зрозумів, що це непроста людина, тому він моментально все, що було навколо, всю зону відповідальності на КСП, він все собі змалював», - розповів парамедік екіпажу Степан Сирак.

За його словами, Цемах був у той момент «не зовсім в адекватному стані».

«Він був не зовсім в адекватному стані, у нього якась кровотеча незначна була, і я його українською запитав: «Який у вас нормальний тиск?». Він мене не зрозумів, і тоді я запитав це російською. «Він сказав: «Я не знаю, я не знаю». Такий у нього стан був», - уточнив Сирак.

В операції з передислокації Цемаха на підконтрольну Україні територію було задіяно кілька підрозділів. «Йти до своїх вирішили в Мар'їнці. Цінну здобич мала зустріти армійська розвідка. Групу розвідників вів «кіборг» Олександр Колодяжний (підірвався на протипіхотній міні і загинув, - ред.)», - наголошується в повідомленні.

«Вся Європа розуміє, що він цінний свідок, тому його відряджають до Мотороли з Кобзоном, скажімо так, або його буде десь переховано тепер надійно», - зазначає Сирак.

Раніше повідомлялося, що фігурант справи про катастрофу рейсу MH17, колишній бойовик Володимир Цемах після обміну повертається з Росії на окуповану територію Донецької області.

Нагадаємо, що 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і РФ. Росії повернули, зокрема, Володимира Цемаха.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: