У РФ відреагували на вимогу видати Цемаха

Читать на русском
Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова відмовилася відповідати на питання про те, чи видасть Росія обвинуваченого в катастрофі Боїнга над Донбасом.

Влада Нідерландів не зверталася в посольство РФ про екстрадицію фігуранта справи про збитий над Донбасом малайзійський Боїнг рейсу MH17 Володимира Цемаха.

Про це йдеться в повідомленні посольства РФ у Нідерландах.

«Звернення від нідерландської сторони з питання про видачу Володимира Цемаха в посольство не надходило», - заявили в місії.

Раніше голландські видання NOS і Nu.nl повідомили, що прокуратура Нідерландів попросила РФ видати підозрюваного у справі про катастрофу Боїнга рейсу MH17 Володимира Цемаха, якого Україна передала Росії в рамках обміну 35 на 35.

Офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова відмовилася відповідати на питання про те, чи видасть Росія обвинуваченого, а уповноважена РФ із прав людини Тетяна Москалькова заявила, що їй про запит Нідерландів нічого не відомо.

Нагадаємо, що 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і РФ. Росії повернули, зокрема, Володимира Цемаха. Президент Володимир Зеленський і глава СБУ Іван Баканов заявили, що Цемах був допитаний і через нього міг зірватися обмін між Україною і РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: