Цемах повертається на Донбас після обміну

Читать на русском
Фігурант справи про катастрофу рейсу MH17, колишній бойовик Володимир Цемах після обміну повертається з Росії на окуповану територію Донецької області.

Фігурант справи про катастрофу рейсу MH17, колишній бойовик Володимир Цемах після обміну повертається з Росії на окуповану територію Донецької області.

Про це повідомляє сторінка Facebook проєкту Ґрати.

Наголошується, що в соцмережах про повернення повідомила його дочка, яка опублікувала фотографію з Цемахом.

«Один з ключових учасників «Великої обміну» з боку України, що відбувся в суботу, повертається з Росії на непідконтрольну Києву територію Донецької області. «Ура, любі мої, їдемо додому», — написала на своїй сторінці «Вконтакте» його дочка Марія Левченко-Цемах під фотографією з батьком», — йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що нідерландське слідство перекваліфікувало статус Володимира Цемаха, який був свідком у справі про катастрофу MH17, у підозрюваного.

Як повідомив колишній генеральний прокурор Юрій Луценко, Цемах відмовився від угоди зі слідством. Українська сторона не могла видати його Нідерландам через положення Конституції.

Володимир Цемах був звільнений і переданий Російської Федерації в рамках обміну полоненими. Причетні до організації обміну заявляли, що включення фігуранта катастрофи MH17 в списки на обмін було одним з головних умов президента Росії Володимира Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: