Нідерланди не порушуватимуть питання Цемаха на рівні ЄС — ЗМІ

Читать на русском
Нідерланди не будуть на рівні ЄС порушувати питання звільнення і можливого обміну Володимира Цемаха, якого вважають свідком у справі про катастрофу MH17.

Нідерланди не будyть на рівні ЄС порушувати питання звільнення і можливого обмінy Володимира Цемахa, якого вважають свідком y справі про катастрофу MH17.

Повідомив в Twitter брюссельський кореспондент «Радіо Свобода» Рікард Йозвяк.

У мережі обговорюють звільнення свідка у справі MH17 ЦемахаСвідка у справі MH17 Володимира Цемаха відпустив суд. У соцмережах обговорюють, що означає такий крок.

Він також зазначив, що поки немає ознак того, що Амстердам винесе темy звільнення Цемахa на загальноєвропейський рівень.

«Поки немає ніяких ознак того, що Нідерланди будуть порушувати в Брюсселі питання Цемаху і обміну полоненими між Україною і Росією. Це, звичайно, ще може змінитися», - додав Йозвяк.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва задовольнив апеляцію захисту Володимира Цемаха, який може бути причетний до знищення малайзійського авіалайнера в небі над Донбасом в липні 2014 року, і звільнив з-під варти під особисте зобов'язання.

Як відомо, наприкінці червня Служба безпеки затримала колишнього начальника ППО бригади найманців РФ Цемаха. Секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Данилюк заявляв, що Цемах володіє цінною інформацією про причетність Росії до катастрофи літака Malaysia Airlines на Донбасі.

Нідерландські слідчі прокоментували звільнення Цемаха.

Також ЗМІ з'ясували, на кого планують обміняти Цемаха.

«Слово і Діло» зібрало, що про його Цемаха пишуть в соціальних мережах.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: