Цемах має залишатися доступним для слідчих – ПАРЄ

Читать на русском
Звільнений по обміну полоненими між Україною і РФ, Володимир Цемах, має залишатися доступним для слідчих.

Звільнений по обміну полоненими між Україною і РФ, Володимир Цемах, має залишатися доступним для слідчих у справі про катастрофу малайзійського літака Boeing 777 на сході України в 2014 році.

Перший етап обміну полоненими відбувся. Що сприяло та чого чекати далі?7 вересня 2019 року відбувся обмін полоненими між Україною і Російською Федерацією за формулою «35 на 35».

Про це заявила в понеділок, 9 вересня, голова комітету Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) з юридичних питань і прав людини Торхільдюр Сюнна Айварсдоттір, повідомляється на сайті асамблеї.

Представник ПАРЄ також привітала обмін, що відбувся в суботу, 7 вересня.

«Той факт, що Україна дозволила Володимиру Цемаху відправитися в Росію, не означає, що він більше не має співпрацювати при розслідуванні цієї трагедії», - зауважила вона.

Представник асамблеї підкреслила, що «на початку жовтня комітет призначить доповідача, уповноваженого оцінити прогрес, досягнутий в розслідуванні цієї трагедії і в залученні винних до відповідальності».

Відзначимо, 7 вересня відбувся обмін утримуваними особами між Україною і РФ. Росії повернули, зокрема, Володимира Цемаху. Президент Володимир Зеленський і голова СБУ Іван Баканов заявили, що Цемах був допитаний, і через нього міг зірватися обмін між Україною і РФ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: