Дочка Цемаха повідомила, що її батько повернувся в «ДНР»

Читать на русском
Дочка учасника обміну між Росією і Україною Володимира Цемаха, Марія Левченко-Цемах, повідомила, що її батько повернувся на територію самопроголошеної ДНР.

Дочка учасника обміну між Росією і Україною Володимира Цемаха, Марія Левченко-Цемах, повідомила, що її батько повернувся на територію самопроголошеної «Донецької народної республіки».

Про це інформує «Настоящее время» у четвер, 12 вересня.

На питання журналіста видання про подальші плани Марія відповіла: «Жити».

При цьому вона відмовилася говорити, чи винен її батько у катастрофі малайзійського лайнера в Донбасі.

«Всі, хто хотів, від батька свідчення отримали. Все, що ми хотіли сказати, ми сказали. Ніхто ні від кого не ховається, приховувати йому нічого», - підкреслила Левченко-Цемах.

Вона також підтвердила допит батька слідчими з Нідерландів.

Раніше повідомлялося, що нідерландське слідство перекваліфіковувало статус Володимира Цемаху, який був свідком у справі про катастрофу MH17, в підозрюваного.

Як повідомив колишній генеральний прокурор Юрій Луценко, Цемах відмовився від співпраці зі слідством. Українська сторона не могла видати його Нідерландам через положення Конституції.

Володимир Цемах був звільнений і переданий Російській Федерації в рамках обміну полоненими. Причетні до організації обміну заявляли, що включення фігуранта катастрофи MH17 до списку на обмін було одним із головних умов президента Росії Володимира Путіна.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: