Суд закрив провадження стосовно посадовця департаменту виконавчої служби

Читать на русском
Столичний райсуд закрив адміністративне провадження стосовно начальника відділу примусового виконання рішень ДВС.

Суд закрив адміністративне провадження стосовно заступника директора Департаменту Державної виконавчої служби Міністерства юстиції Романа Клименка, на якого склав протокол детектив НАБУ через відмову надати документи у справі колишнього народного депутата Дмитра Крючкова.

Таке рішення 13 серпня ухвалила суддя Шевченківського районного суду міста Києва Олена Кондратенко, повідомляє «Слово і Діло».

Як вказується в документі, 14 червня детектив НАБУ звернувся до департаменту Держвиконавчої служби Мін'юсту з проханням надати копії документів виконавчих проваджень із стягнення ПАТ «Запоріжжяобленерго» заборгованості з Запорізького титано-магнієвого комбінату у межах справи Крючкова. Вже 1 липня до Національного бюро надійшов лист за підписом Клименка, яким відмовлено у наданні запитуваної інформації із зауваженням, що НАБУ просить копії документів, а не інформацію, як це передбачено законодавством.

Вивчивши протокол, суддя закрила адміністративне провадження стосовно Клименка. Вона вказала, що у своєму запиті НАБУ вимагало надання саме копій документів виконавчих проваджень, а не певної інформації за вказаним у запитах провадженням. Також Кондратенко вважає, що заступник директора департаменту Клименко надав відповідь на запит НАБУ у формі обґрунтованих письмових пояснень причин неможливості надання запитуваних копій документів виконавчих проваджень. Тому адміністративне провадження підлягає закриттю за відсутності події і складу правопорушення.

Нагадаємо, НАБУ і САП завершили розслідувати справу Крючкова. Раніше суд зняв з нього браслет. Крім того, ЗТМК і Мін'юст програли касаційні скарги у справі Крючкова.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: