ЗТМК та Мін'юст програли касаційні скарги у справі Крючкова

Читать на русском
Верховний суд залишив без задоволення скарги запорізького комбінату та Держвиконавчої служби на рішення Центрального апеляційного госпсуду.
Касаційний господарський судфото: «Слово і Діло»

Верховний суд залишив без задоволення касаційні скарги Запорізького титано-магнієвого комбінату та Державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на рішення суду про визнання недійсною постанови державного виконавця про закінчення виконавчого провадження із стягування з ЗТМК 114,57 млн грн на користь ПрАТ «Холдингова компанія «Енергомережа», які мали повернути ВАТ «Запоріжжяобленерго».

Таке рішення 11 червня ухвалила колегія суддів Касаційного господарського суду, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, 16 травня 2011 року Господарський суд Запорізької області частково задовольнив позов ВАТ «Запоріжжяобленерго» і стягнуто з ЗТМК 114,57 млн грн. Однак постановою державного виконавця від 20 травня 2015 року сторону стягувача було замінено із ВАТ «Запоріжжяобленерго» на холдингову компанію «Енергомережа» у зв'язку з договором про відступлення права вимоги, укладеним між фірмою «Енергомережа» та «Запоріжжяобленерго».

14 лютого 2019 року Центральний апеляційний госпсуд частково задовольнив скаргу «Запоріжжяобленерго» і визнав недійсною постанову держвиконавця про закінчення виконавчого провадження зі стягування коштів із ЗТМК на користь компанії «Енергомережа» замість «Запоріжжяобленерго». Не погодившись з таким рішенням, ЗТМК та Держвиконавча служба подали касаційні скарги, в якому просили скасувати ухвалу Центрального апеляційного госпсуду. Проте вивчивши скарги колегія суддів залишила їх без задоволення.

Нагадаємо, суд взяв під варту колишнього народного депутата, екс-голову правління ХК «Енергомережа» Дмитра Крючкова в справі заволодіння коштами «Запорожьяобленерго». Пізніше, він вийшов під заставу, а суд йому продовжив дію обов'язків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: